Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees omscheppend bruin.
Neem het uit de pan en bestrooi het met peper en zout.
Bak de spekblokjes in het braadvet bruin.
Voeg de knoflook, de ui en de wortel toe en bak het 5 minuten.
Strooi de bloem over de groenten en schep deze goed om.
Schenk de wijn en de bouillon erbij, voeg het laurierblaadje en de tijm toe en breng het aan de kook.
Doe het vlees terug in de pan.
Laat het vlees in 2 uur op een laag vuur, met de deksel schuin op de pan gaar worden.
Maak intussen de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Laat de zilveruitjes uitlekken
Voeg champignons en zilveruitjes 30 minuten voor het einde van de bereidingstijd toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met aardappelpuree en sperzieboontjes.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |